• Noordzijde
  • Zuidzijde

Dorpsraad Eethen

29 september: Raad bezoekt Eethen

De gemeenteraad wil in zijn raadsperiode de kernen afzonderlijk bezoeken en regelmatig vergaderen op locatie. Op die manier krijgen de raadsleden een goed beeld van hoe het in de kernen gaat en wat er leeft. Daarnaast is het een manier voor inwoners om raadsleden te ontmoeten.  In januari jongstleden startte de raad met bezoeken aan Genderen en Almkerk. Beide zeer geslaagd. Maar toen kwam corona en konden de daarna geplande bezoeken helaas niet doorgaan. Maar de raad pakt de draad nu weer op! Op 29 september brengen raadsleden een bezoek aan Eethen.

Samen met leden van de dorpsraad maakt een groep (burger)raadsleden, burgemeester Egbert Lichtenberg en kernwethouder Paula Jorritsma dan een wandeling door het dorp en doet daarbij onder andere de school, voetbalclub en het zorgcentrum aan. De wandeling start en eindigt in dorpshuis Teratina. Natuurlijk is het programma aangepast aan de coronaregels. Dat betekent dat het aantal deelnemers zowel vanuit de raad, als de inwoners beperkt is en de 1,5 m-regel en hygiënemaatregelen gelden.

Woont u in Eethen en wilt u een onderwerp met de raad bespreken? Dan is daar wel de mogelijkheid voor in de vorm van een korte inloop aan het eind van de middag in het dorpshuis. U kunt zich daarvoor aanmelden bij de griffie.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over de gemeenteraad, heeft u vragen over de vergaderingen of wilt u inspreken of gebruik maken van de inloop? Neem dan contact op met de raadsgriffie:

•             telefonisch: tel 0183-51610o

•             via whatsapp:  06-22156088.

Meer informatie over de gemeenteraad vindt u ook op https://www.gemeentealtena.nl/gemeenteraad en over de vergaderingen op: https://altena.raadsinformatie.nl/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dorpshuis Teratina, De Korten Bruggert 7,  4266 ER Eethen

Contact: tel.nr. 0416 352451 (Lena van Berkel)

Website:

activiteiten:

• verschillende festiviteiten en partijen.
  • vergaderingen, grote en kleine zaal.
  • maandelijks bingo
  • bloedprikpost op woensdag van 08.45-09.45 uur
  • ook is de oranjevereniging hier ondergebracht

Eetproject 55+

Er is in het dorpshuis op elke 2e dinsdag in maand (behalve in de zomervakantie) een 3 gangen maaltijd voor de oudere inwoners.
Verzorgd door een aantal vrijwilligers die de kookkunst goed beheersen.
Het is er echt gezellig en het bevordert de onderlinge contacten met de andere oudere inwoners.

De kosten bedragen € 8,50 per persoon, dit is inclusief koffie na de maaltijd (drankjes niet inbegrepen).
Opgeven kan tot een week van te voren bij:

• Sijjo Blom  tel. 0416 351988
  • Riekie van Ballegooijen, tel: 0416-352243

Bibliotheek Cultuurpunt Altena Eethen.

Website   www.bibliotheekaltena.nl hier staat alles over openingstijden etc.

Zorgvoorzieningen in de oude school op de hoek Raadhuisstraat/Hoek Eethen

Dagbesteding-Bijzonder.

Huisartsen dependance van Wijk en Aalburg.

afspraken voor Eethen: via huisartsenpraktijk Wijk en Aalburg tel (0416) 691260

Fysio Company.

afspraken: (0416) 353133  of via centraal nr. 073 6232222

Wijkverpleging Thebe.

inloopspreekuur: ma/wo/vr van 11.00 tot 12.00 uur in Eethen of via 088 1173200 (24 uur bereikbaar)

Vervoersinformatiepunt VIP Eethen.

Voor info:  Mobiliteitsconsulent, Loes Haarmans  telnr. 06-57320942  voor vragen over vervoer (op kantooruren).

Belauto (Altena Mobiel).

Voor als u geen andere vervoer mogelijkheid heeft.  (wel tegen een vergoeding) info: 06-45561066.

Voetbalclub GDC,
Accommodatie aan de Nieuwe Steeg

Website: www.vvgdc.nl

Sport en vriendschap. Gymvereniging.
Postadres: Ruiterhof 39, 4265 JW Genderen.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                    Website:  http://www.sportenvriendschap.com/       Facebook: www.facebook.com/sportenvriendschap

Activiteiten in de sporthal bij de school in Eethen:

• turnen voor diverse groepen
  • freerunnen
  • damestrim
  • volleybal

Openbare Brede School;  Prins Willem Alexander School,
Nieuwesteeg 6., 4266 EH Eethen
.
Website: http://www.pwaschooleethen.nl/

Peuterspeelzaal De Snatertjes
Lokatie: Nieuwesteeg 6
4266 EH Eethen
Website: http://www.pszdesnatertjes.nl/

Vrijwilligerscentrale Aalburg
Aalburg Loket
onderdeel: formulieren brigade
Website: www.vrijwilligerscentraleaalburg.nl

Jeu de boules.

Locatie: op zuidplan tussen de woonblokken aan de zuidzijde. Er wordt gespeeld op de woensdagavond. Leuk om ook een keer of meer keren mee te doen. Misschien kunnen er wel verschillende teams gemaakt worden. Meedoen is gratis.

Buurtapp. Nextdoor.

Voor een veilige buurt is er een buurtapp van Nextdoor dan kun je elkaar op de hoogte houden van allerlei zaken in het dorp via. https://nextdoor.nl/news_feed/    schrijf je nu in.

Artikelen bekeken hits
61581

Ontwep & realisatie VHAC.nl | Copyright © 2013 - 2020 | Dorpsraad Eethen | Inloggen